Härliga lördagsmorgon samt veckan som gått!

Idag har jag njutit av en lång sovmorgon, men inte för lång. Helt perfekt! När jag inte vaknar förrän lunch, det är inte så ofta, men det händer, så får jag lite ångest över att hela dagen har gått redan. Förmiddagstimmarna går lite långsammare än andra timmar och man får mer gjort. Så upplever jag det som, i alla fall!
Igår var en litet gnällig dag, så den här ska bli mycket bättre, det har jag bestämt.

Kom just hem från en fika med Ulrika, hallonsmoothie är som alltid supergott.
Nu blir det lite fysikplugg.

Lite småstressigt.

Har nu gått upp tidigt två dagar i rad. Jag är inte van vid det längre! Annat var det förr, när jag jobbade i danmark. Huvvaligen!
Igår morse hade vi fysiklabb, det var roligt att krocka vagnar med varandra och räkna ut vad de skulle ha för hastigheter efteråt. Sedan fysikföreläsning, bara fysik!
Nästa vecka kommer tempot snabbas upp. Jag som knappt hänger med som det är nu!

Blogg.se fungerade inte så bra igår så det blev helt enkelt inte någon uppdatering. Men jag har ett par bilder från igår kväll som jag ska slänga ut senare idag. Hade en mycket trevlig kväll, men det blev inte alls något pluggat! Ajdå...

Pfft, vaddå snökaos?

Så tänkte jag i förmiddags när jag hörde snack om snöstormsvarningarna. Eftersom vi inte har TV kollar jag inte vädret och missar sådana här saker.
Några ynkliga snöflingor seglade ned från himlen men det var verkligen inte några mängder?
Det fick jag ju äta upp, efter lunch har det ju snöat oavbrutet med varierande intensitet. När jag äntligen kom ifrån skolan vid fyra blåste det så mycket en stund att min hastighet framåt kraftigt decimerades. Sjukt!

Jag var orolig att tågen inte skulle gå. Eftersom jag bott i malmö innan och fortfarande har en lägenhet där så hade det väl inte varit en totalkatastrof, men ganska störigt.
Nu är jag istället orolig för att inte komma till skolan imorgon. Börjar dagen med fysiklabb, inte kul att missa sådana obligatoriska moment! Allt är förberett och det verkar vara en rolig laboration. Magnetiska vagnar som skall stötas mot varandra.
Här kommer i alla fall några bilder som ska illustrera vädret (samt suddiga påbylsade mig) när jag åkte från skolan. Snö blir aldrig lika bra på bild som i verkligheten, men om ni klickar på dem får ni se dem i fullstorlek i alla fall.

Disclaimer: Detta är alltså skånskt snökaos, inte snökaos enligt min uppfattning. Men eftersom lite snö räknas som mycket snö här nere så...
Annars så har jag känt mig ganska hängig idag. Vaknade med halsont och allmän sjukdomskänsla vilket innebär trötthet, småont i huvudet och att jag känner mig lite långsam. Trist, men det går nog över. Inte så långt kvar på veckan nu. Fysikföreläsning, fysiklabb och matteföreläsning. Nu vila.

Fysik-kväll.

Har nu kommit hem efter några timmar på LTH. Det är bra att plugga där. Om man behöver hjälp kan man få den, och det är lättare att plugga borta än hemma, i alla fall för mig.
Men ikväll har det varit ganska motigt. Mitt mål var att jobba så mycket så att jag inte behövde gå på övningen imorgon, men det lyckades jag inte med. Nåja, jag hade i alla fall trevligt sällskap.

På torsdag börjar vi på nästa kapitel i boken, så innan dess vill jag i alla fall vara färdig. I höstas låg jag alltid minst ett kapitel efter. Det gick visserligen bra det med, men jag försöker vara lite mer ifatt den här terminen. I alla fall i fysiken, för den är tyngst. Även dess massa är störst av alla böcker den här läsperioden.

Pluggat för mycket?!

Tung dag imorgon, 8 - 17 varav fyra timmar föreläsningar.

Malmö - Lund tjugoen minuter över hel.

Om man kommer iväg hyfsat fort efter en föreläsning, och klockan inte är extrem-rusning-från-malmö-högskola (12.00 och 15.00) så brukar man hinna med pågatåget som går 21 minuter över. Det är bra, för det är ofta ett av de nya pågatågen som faktiskt är extremt bekväma!
Det hade man kanske inte väntat sig med tanke på bekvämligheten hos de gamla pågatågen, men skillnaden är astronomisk.

Man kan vinkla sätena rätt mycket, men det har jag inte provat innan eftersom jag inte hittat någon spak. Det är inte sådär superkul att sitta och orma sig för att undersöka hela stolen man sitter på, det ser till och med ganska dumt ut!
Men idag kom jag på trixet att studera stolen mittemot min, och se där kunde jag lokalisera spaken för sätesvinklaren. Skönt!

Dessutom är det tåget framme i stort sett samtidigt som öresundståget som går 28 minuter över. Som är obekvämt och (ofta) fullt.
Någon mer än jag som längtar tills de byter ut alla pågatåg? I och för sig ska jag bara pendla fram till juni, förhoppningsvis.

Bilderna till detta inlägg är, vågar jag påstå, klassiska vyer för den som pendlar i skåne. Förutom den här:
Solen skiner idag!

(En inte så) God morgon!

Idag är en lite tråkig dag.

Jag var hos veterinären för ett tag sedan eftersom Xtras öga var lite irriterat. Veterinären färgade, konstaterade att det inte var några sår på horhinnan och sa att jag skulle skölja med saltvatten. Sagt och gjort.
Nu har det kommit tillbaka, ögat rinner mer än sist. Konstigt nog så är det inte lika mycket hela tiden. Ibland ser det helt bra ut och ibland inte alls bra. Så nu får vi åka tillbaka till veterinären.

Dessutom började hon halta igår. Bara korta stunder, på olika ben (?). Kan det vara allt salt på cykelvägarna? Hon får vila idag, så får vi se vad veterinären säger.

Suck.


Recension och pyssel.

Jag roade mig med att recensera ett av mina senaste inköp imorse. Såhär ser det ut:


Det är alltså en slags termomugg, inköpt på Åhlens för under hundralappen. Alltså inte särskilt dyrt, och väldigt snygg om man som jag gillar hippie-stilen. :)

Jag gillar att dricka något på tåget, oftast inköpt på pressbyrån vid stationen. Detta tenderar att bli rätt dyrt i längden, så nu ska jag om morgnarna istället göra i ordning någonting hemma, t.ex te.
Detta är alltså mitt användningsområde för denna tingest.

Vad vill jag då ha ut av muggen?
Den ska ju hålla värmen, helst hålla tätt och vara lätt att dricka ur. Lever den upp till mina förhoppningar?

PLUS:
Som sagt gillar jag designen.
Den håller värmen på drycken bra, i alla fall i en timme vilket passar bra för mina ändamål.
Den var förvånansvärt lätt att dricka ur, lättare än jag trodde, ingen risk för att få te-fläckar på kläderna om man inte är extremt klantig.
När man går till tåget på morgonen så ryker det hemtrevligt ur den, och värmer händerna lite.

MINUS:
Jag brände mig lite på tungan, men det kan man kanske inte klandra muggen för.
Locket läcker, så lite te skvalpade runt däruppe. Ingen direkt fara om man inte har tänkt att ha den i en väska, detta avråder jag starkt ifrån.

BETYG:
8/10
Jag gillar verkligen den här! Det sista poängavdraget är för lock-läckaget. Det kan jag leva med.


Texten lyder: "Läcker lite..." samt "Drickhål :)"


Nu har jag pluggat lite kemi och faktiskt pysslat. Jag gillar foton, och att sätta dessa i ramar. På tiger hittade jag en ram med plats för fyra olika kort, ett stort och tre små. Det blev såklart Xtra-kort eftersom jag har sådana i överflöd. Gulligt värre!


Ny vecka.

Roligt att vara tillbaka i skolan!
Har haft sovmorgon till tio, och sedan två föreläsningar. En av dem var lite roligare än den andra.

Nu har jag tagit det lugnt sedan jag kom hem, och pulat med schemat i photoshop. Så nu har jag tagit bort alla andra gruppers scheman, bara mitt kvar. Enbart för att det är roligt att fixa lite.
Det ser ganska bra ut, speciellt fredagen. Och om man tänker på att fysikföreläsningen imorgon är inställd och att jag inte behöver matteövningen därefter så ser morgondagen också mycket lugn ut.


Snart blir det pluggande.

Senare ikväll tänker jag skriva en recension. Spännande? :)

Söndagsblogg.

Idag blir det många bilder, för när jag har en Sony Ericsson-mobil så använder jag kameran.

Klev upp ur sängen rätt sent, och innan dess så blev det lite gos med Xtra. Hon brukar få komma upp i sängen på morgonen. Då lägger hon sig på rygg, sprattlar med benen och nyser oss i ansiktet. :)


Jag har tänkt rätt länge hur störigt det är att inte ha borsthuvuden till dammsugaren. Dammtorkningen skulle då bli bara dammsugning - tidsbesparande! Alltså lånade jag BMW'n och jag och Kristoffer stack till Media Markt.

Dammsugar-Bazooka och världens bästa pojkvän/sambo/husse.


I vilket fall så hittade jag ett dammsugarmunstycke där, men inte exakt det jag ville ha. Men man strosar väl ändå runt lite och jag hittade en ny hårtork i OBH-NORDICAs serie med den där otroligt snygga röda färgen. Köpte även en annan hårgrej för att böja in topparna med. Även den i den här färgen som jag älskar.
Det är väldigt svårt att köpa stylingprodukter till håret när man har en historia av att låta håret hänga som det hänger, ibland ha en hästsvans och vid vissa speciella tillfällen fläta det i en eller två flätor.
Nu är det ju dock avklippt, och det passar bra med rundade toppar. Helst inåt då, men jag måste ju testa utåt också. :)

Klockan två var det dags att gå på restaurang med sambons mamma samt grannen. Vi gick till stäket, en härlig restaurang med en supergod planka. Till det vitt vin och en god vaniljpannacotta.

Mums med vaniljpannacotta med hallon och kiwi.


Nästa stopp blev grand hotel där jag drack mitt livs första irish coffe. Ja, det är sant!
Den var väl rätt god, jag har aldrig varit ett stort fan av socker i kaffe. Kristoffer drack öl, Monica drack mousserande vin. Det var hennes idé, den att vi skulle gå till grand hotel och dricka irish coffe, men i slutändan var det bara jag som åkte på den. Så kan det gå!

Första gången för mig.

Efter restaurangbesöket var det inbokat avfrostning. Vår frys är mer full av is än mat. Om anledningen tvistar de lärde, men oavsett så förhåller det sig så att en avfrostning är på sin plats. Jag är duktig och läser manualen och skrider till verket.
Tyvärr så verkar det vara något fel på vredet, frysen går inte att stänga av?!
Vilket antiklimax.
Istället så har jag lagt all energi som jag skulle ha lagt på frysen, på badrummet. Där är nu skinande rent och sorterat.
Gissa vems hylla som är vems...Städtips!
Om jag bara skulle ge ett, så skulle det vara mirakeltrasan. Vilken fantastisk uppfinning! Bara tillsätt vatten och det blir genast rent.
Tillsätt fönsterputs och speglarna/duschkabinen blir rena utan ett spår av ränder.
Städa allt annat du kan komma på. Damma av, inga problem, bara fukta lite.
Jag vet att jag kanske låter överdriven nu, men mirakeltrasan är min allra bästa städvän.


Till sist men inte minst så provade jag också den där böja-in-topparna-mojängen idag och här ser ni resultatet. Lite mousse i håret, värm det och vips så blev man söndagsfin! Kristoffer är fotografen.

Lunch på stäket idag. Världens finaste kofta från Race Marine. :)

Ensam hemma

Kris har flytt fältet och själv sitter jag här med matteböcker och hund. Eller, nu är det vinglaset och datorn snarare.
Matteböckerna ligger bortglömda på bordet och hunden har rullat ihop sig i soffan.

Man behöver inte gå ut bara för att det är lördag, eller nåt. Man får vara hemma och plugga om man vill!
Har pluggat in olika värden för sin, cos och tan. Användbart om man ska fortsätta studera matematik. Vilket jag ska.

Kanske inte säger er så mycket. :)


Här skulle det ha varit en hundbild, men den vägrar blogg.se att ladda upp. Kanske nästa gång.

Helg.

Den här veckan har varit kort, rätt så rolig, och nu är bara helgen kvar.
Trevlig helg!

Städplanering och plugg.

Lång dag idag. Kom hem tidigt, ≈13.00 från skolan.
Tänkte på listan jag gjorde igår, och det är väl dags för en redovisning.

  • Promenad med Xtra, med stopp för lydnadsträning.
Jag tränade med henne hemma, och det gick väl sådär. Se förra inlägget. Men vi tog en promenad till monumentet. Hon var som vanligt mycket spårsugen. Skulle verkligen vilja spåra med henne mer, hon har alltid nosen klistrad i marken.

  • Göra massor av fysikuppgifter, i alla fall försöka
Klart! Har bara en del av dem kvar (de svåraste), och eftersom vi har 2 timmars fysikövning imorgon så kommer jag nog bli klar med några av dem också.

  • Göra klart alla matteuppgifter som hör till det som vi gått igenom på föreläsningarna
Detta har jag inte gjort, istället har jag gjort nästa hela övningsbladet till kemiövningen vi har imorgon. Jag hade
hoppats på en sovmorgon, men eftersom jag har en uppgift som jag inte klurar ut så får jag gå dit ändå.
Det kunde väl ha varit värre, antar jag.

  • Diska
Fixat och klart!

  • Sortera tvättad tvätt
Japp!Så, min nya planering:
När jag slutar tidigt, som idag, ska jag städa och tvätta i några timmar. På kvällen får jag aldrig något gjort,
förutom plugg. Wish me luck...

Sist, men inte minst, de obligatoriska bilderna från promenaden.


Sötnöten. Mobilkameran äger!


Monumentet.

1676 den 4 december stridde och blödde här folk av samma stam
Försonade efterkommande reste minnesmärket


Ljudkänslig.

Ljudkänsligheten står Xtra för. Jag måste hitta något sätt att träna så att hon kommer över det.
Tyvärr gjorde jag nog något dumt idag, som inte hjälper precis.

Det snöar ute, så jag var inte så jättesugen på att träna lydnad ute, så istället hämtade jag några litermått att gömma godis under.
Xtra fick klura ut hur hon skulle flytta på dem och komma åt godisarna, så långt allt gott.
När jag tyckte att hon kunde det här tillräckligt bra hämtade jag en i metall. Den tog hon upp och släppte på golvet så att det lät rätt mycket, och efter det ville hon inte alls leka den här leken mer.

Suck, vad dumt av mig! Borde ställt den på mattan istället. Eller bara låtit den bli kvar i skåpet. Dessutom borde jag haft godare belöningar hemma o.s.v. Ett dåligt träningspass helt enkelt.

Ska försöka igen om ett par dagar, med supergott godis och de enklaste föremålen. Sedan tänkte jag klicka in att ta upp metallföremålet istället.

Nu ska hunddjuret och jag gå ut i snön. Over and out.

Stress, stress, stress.


Så känns det idag. Jag har pluggat i flera timmar och ändå känner jag mig inte ens halvfärdig med någonting. Jag har dåligt samvete för att jag inte har hunnit träna med Xtra, men det SKA jag hinna imorgon.
Har trots allt räknat rätt mycket matte och det är superkul.


Imorgon är det bara en föreläsning och sedan fysiktenta-visning. Kul!
Efter det ska jag hem och göra dessa saker:

  • Promenad med Xtra, med stopp för lydnadsträning.
  • Göra massor av fysikuppgifter, i alla fall försöka
  • Göra klart alla matteuppgifter som hör till det som vi gått igenom på föreläsningarna
  • Diska
  • Sortera tvättad tvätt

Hoppas att jag hinner med allt och dessutom ta det lite lugnt... Skönt med sovmorgon också.
Egentligen tror jag inte att jag behöver vara så stressad som jag känner mig, men ibland känns det så ändå! Sådetså.

Bilden kanske kräver en förklaring.
Hastelloy är det värsta material man kan tänka sig att bearbeta i en svarv. Tycker man om att överhetta borr och ha sönder dem ska man med glädje välja hastelloy. Det är ett jättehårt rostfritt stål. jag hade sönder några borr den dagen.

Första skoldagen på vårterminen

Idag började vårterminen lägligt med en Matematik D-föreläsning. Alltså, vad jag älskar matte! Sedan hade vi en fysik B-föreläsning som handlade om rörelsemängd. Det var också kul, skönt med en mjukstart. Det verkade inte supersvårt heller. Har hört skräckhistorier om Fysik B!

Har dock haft en envis huvudvärk som förföljt mig sedan igår. Det verkade vara allmängiltigt att inte ha somnat i tid igår i hela klassen. Trötta människor klockan åtta i morse. :)

Jag somnade alldeles för sent, jag som alltid brukar somna i samma stund som jag lägger huvudet på kudden. Men det var bara att släpa sig in i duschen när klockan ringde imorse.
Sedan hade det ju kommit ett nytt snötäcke när man klev utanför dörren. Alltid mysigt!

Idag bjuder jag på två bilder till priset av en.

En ovettig bild på mig och fettohunden.


Har ätit pannkakor med sylt på Ebbas. :)

Agility i ridhus.

Det måste vara underbart för hundar att vara i ridhus. "Gottis" att äta och en massa härliga dofter. Mindre härligt för människor som får en massa smutsig sand i skorna, men vad gör man inte för att låta hunden ta några hinder i förhoppningsvis hög fart? :)

Det fungerade verkligen över förväntan idag. Trots att Xtra inte träffat hundar eller störningstränat på evigheter så stack hon inte lång ifrån mig någon gång. Bara en gång när det stod en oemotståndligt trevlig vovve på rak linje från ett hopphinder, men hon vände direkt när jag sa till henne så...
Annars så gick det jättebra, hon sprang inte förbi några hinder, hon tog tunneln utan att tveka och när jag hade fått hjälp med en passage och visade henne ordentligt så gick allt som smort.

Avslutar med en bild på stjärnan från i somras, första gången hon testar att hoppa igenom däcket. Det har vi inte övat så mycket på, så idag hoppade hon mer fel än rätt genom däcket, men vi har heller inte haft det så högt upp någon gång innan. På slutet gjorde hon rätt.

Höstterminen är slut. (+agility)

Igår var sista tentan, idag är sista dagen på HT09. Lösningarna till mattetentan kom upp nu idag och jag har med darrande händer kollat igenom mina svar. (Jag överdrev lite nu).

Det ser överlag mycket bra ut. Har inte hittat några direkt felaktiga svar, men ett par poängs avdrag får jag nog för smågrejer. Alltså får jag väl vara nöjd. Mycket nöjd! Nu är det bara att vänta i tre veckor innan resultatet anslås.

Idag blir det agility med vovvingen. Det blir nog skoj. Se om jag kan få Xtra att fokusera på mig när det är en hel drös andra spännande hundar runtomkring.

Bildkavalkad

Här kommer lite bilder från förra året på världens sötaste hund! Tyvärr hittar jag inga bilder från /februari/april/september/november/ så antingen är jag dålig på att leta eller också tog jag helt enkelt inte upp kameran under den tiden. Men det verkar konstigt.
Känsliga tittare varnas för otrimmade tassar och öron.

Mars 2009. Inte börjat fälla än.

Maj 2009. Har typ ingen päls efter fällningen! Ser så söt och babyaktig ut.


Juni 2009. Har upptäckt småfåglarna inne i växthuset. Fågelhund? Ja!


Juni 2009. Leker lite på brukshundklubben. Flygarhunden ifrån Mirleft!


Juli 2009. Ravinen i Lund. Härlig sommardag! Fått tillbaka lite av pälsen.


Juli 2009. Fotomodell i stan.


Juli 2009. Hemma i Mjölby och njuter av lata dagar.


Augusti 2009. Ingen tollarspecial utan en vattenbild!


Augusti 2009. Imiterar en känd logga.


Oktober 2009. Kamouflerad i höstlöven och solen.


December 2009. Fotograf Maria Hansen, snodd av henne.


15 januari 2010. Vinkar.


15 januari 2010. Grattis på tvåårsdagen!

GRATTIS Xtra 2 år idag!

Ja, idag fyller X-kullen 2 år. Tyvärr känner jag ju bara till en av hundarna ur kullen, nämligen den underbara Flottatjärns Xtra of Asterix!

Snart ska vi ut på en långrunda i Skrylle, sedan ska vi in på en fotopromenad i malmö och träffa en kompis. Sedan kommer nog lilla vovven vara rätt trött.

Hon har nog slutat löpa nu i alla fall, väldigt gosig och helt tvärtemot hur hon var för en vecka sedan. Imorse när vi gick upp var hon superglad och skuttig. Man kan nästan tro att hon visste att det var hennes födelsedag!

Kommer lite bilder senare... Kanske ska lägga upp lite blandade bilder från året så kan man se om det är någon skillnad. Jag tycker nog att hon ser lite mer vuxen ut nu än när jag hämtade henne den sista januari förra året.

Matematik...

... är roligt. Tenta på lördag!
Annars så har jag kollat schemat för vårterminen. Ett tenta-block i mars och ett i maj. Våren blir stressig som sagt.

Idag är jag ledig, så jag ska bara slänga mig i soffan och räkna lite, samt städa, eftersom vi får svärföräldrarna på middagsbesök på lördag.

Tillbaka till skolan!

Sitter här och äter frukost. Hunden är rastad, kläderna är utvalda och tågkortet är påfyllt.

Hade på känn att det var en dum idé att lära Xtra att skälla på kommando. Hon brukar få göra några lätta övningar innan hon får sin mat, och idag var hon mycket upphetsad och skällde när hon satt upp, låg ned eller bara väntade. Gaaah! Får ta det lugnt med skällandet ett tag, så att det inte blir en dålig vana.

Matteföreläsning idag. Jippi!

Testade mitt nya objektiv på den stackars hunden.

Höstens tentaresultat

Dugga Matte I: 5
Tentamen Biologi I: 5
Tentamen Kemi I: 5
Tentamen Fysik A: 5

Tentamen Matte I: 16 januari 2010

Jag kan inte säga så mycket annat än att jag är mycket nöjd med min insats denna hösttermin. Det känns som om det var rätt beslut att börja plugga, för motiverad är jag.
Vårterminen kommer att bli tyngre, speciellt eftersom jag gärna vill tävla med Xtra i sommar. Och kanske ha lite fritid någon gång emellanåt... Eller, det är nog kört. :)

Nu väntar bara lördagens mattetenta och sedan drar den nya terminen igång med svårare varianter av samma ämnen. I can't wait!

Tänkte försöka hinna fotografera lite också...

Skrylle

Idag fick Xtra tillbaka en kär rutin. Några kilometers promenad med Monica var morgon, i motionsspåret
vid skrylle. Jag följde också med och tittade på den okoncentrerade hyndans galenskap. Det märktes inte
ens på henne att vi tagit en promenad, hon sprang upp och ner för en liten kulle, hämtandes en rosa repknut
som om hon inte kunde bli trött.
Sedan ville hon inte äta sin frukost som vanligt, matvraket. (fast inte idag, då).

Någon (jag) längtar tills hon slutar löpa så jag får min gamla vanliga Xtrasöt tillbaka. Hon kan vänta med löpen tills hon ska ha valpar :).

Om fem dagar fyller hon 2 år. Då ska matte göra en leverpastej- och korvtårta.

Mattes flicka i somras, vid ravinen. Smärt och nybadad!Löptik

Xtra är i en annan värld när hon löper. Men det är väl alla tikar, kan jag tänka mig.
Det blir inte mycket vettigt gjort i alla fall.

Okoncentrerad, och det enda som är värt att bry sig om är alla dofter ute, och lite korv inne.
Vi klickertränar lite men hon är nog lite dum just nu. Eller också är matte dum. Vi tar
det i alla fall lugnt tills löpet är slut.
slöhunden

Hoppstå

Hehe, under ett litet klickerpass nyss så fick jag fram början till ett hoppstå. Hon förstår nog inte riktigt men ska prova om en stund igen.

Lydnadsträning och minikrönika.

Har legat och funderat lite innan jag ska sova, hur jag ska träna med Xtra. Lite tankar om övningar och sådant.
Gick upp mot s:t hans backar i morse, för där finns det en rätt bra gräsmatta.
Övade lite fritt följ och "lägg-dig-så-fort-som-möjligt-när-matte-säger-ligg"-leken. Det gick sådär, det var ju länge sedan vi tränade ordentligt.

Det där fria följet kommer jag nog få kämpa med. Hon har jättefin kontakt, men hamnar fel i position. Jag säger inte att det är hennes fel, för det är det ju inte.

Hon är duktig på att lägga sig ned i alla fall, brydde sig inte alls om att det var lite snö på marken. Sedan klickertränade jag lite skall och det gick bra trots den nya miljön.

Är sugen på att försöka få fram Maria Hagströms "hoppstå" som jag läste här men på klickerpasset idag gick det sådär. Valde nog helt fel tillfälle och hon var inte alls i rätt setting. Men det verkar skoj. Är så sugen på kursen jag ska gå i februari.


Okej, här kommer lite om 2009.


Jag blev med hund! Den sista januari hämtade jag och Kristoffer Xtra uppe hos Ewa-Maria och Flottatjärns kennel. Kanske den lyckligaste dagen i mitt liv, en av dem i alla fall! Hon hade just fyllt ett år och är den sötaste jag sett.

Dessutom fick jag ju jobbet i danmark i januari, och det har varit roligt att lära sig lite danska, resorna har däremot inte varit lika kul.


Vi gick en kurs i brukslydnad, vi var ett härligt gäng och det var riktigt roligt. Dock kanske jag skulle ha fått ut mer av den lite senare, när Xtra bott in sig lite mer och utvecklats till den härliga vovve hon är nu.

Agilitykurs nu i höst och det var också roligt att prova på. Jag har dessutom börjat på basår, vilket passar mig som handen i handsken.


2009 har varit ett bra år!

Kurs

Jag har anmält mig till en kurs sista helgen i februari. Ska bli så himla roligt!
Gå igenom grunder med lek, shaping, burlekar och sådant skoj. Dessutom får
jag komma hem och sova i Mjölby några nätter, alltid uppskattat.
Kurs alltså! Peppad!

Hundträning

Här var det längesedan jag uppdaterade, men när jag var hos Maria Hansen och Ace för några dagar sedan var det så kul att träna och snacka hund så jag funderar på att ta upp det lite mer igen.
Jag och Xtra lydnadstränade lite också, för första gången på länge. Det var faktiskt kul! Någon fason ska man väl kunna få på ekipaget tror jag. Eventuellt kanske en tävling någon gång också.

Dessutom är jag så stolt över min söta tjej, hon spårar så fint och verkar tycka att det är himla roligt.

Har även börjat klicka in skall, men det ligger inte fröken så nära till hands. Hon försöker med alla möjliga roliga ljud innan hon lyckas klämma fram ett som jag belönar. Dock tog hon sig ton ute på gården idag när en konstig biltuta lät. Så kanske får hon lite lättare till skall nu när jag tränar.
Jag klickar även in att hon ska dra i en leksak som jag håller i handen. Klickerträning är lite smålurigt, lätt att köra för långa pass, det märks direkt på Xtra då, när det är försent. Hon har dessutom börjat löpa och är lite extra slö.
Så skall och lite grundläggande inför apporteringen står på schemat. Hon kan apporteringen helt okej, både lydnadsklass ett och två, eller kunde i alla fall för ett tag sedan, men hon har ett löst grepp och det ska jag försöka ändra på. Ska även försöka få till lite fotgående när vi är ute och promenerar, men det är uschligt kallt nu!

Xtra och Krokasmedens Duracell leker i trädgården.

RSS 2.0