Fönstershopping på nätet.

Här är något så ovanligt som ett inlägg om kläder.
Har insett att jag behöver en höstjacka. Råkade surfa in på H&M och vad ser jag om inte skitsnygga höstjackor??
Suck, får lönen imorgon, det verkar som om en ansenlig del av den första tusenlappen kommer att gå till detta inköp.
Snart sovdags, Xtra ska få en kisserunda och sedan ska matte ha skönhetssömn inför biologiföreläsningen 08.15 imorgon.

Helg, äntligen helg.

Det verkar vara omöjligt att sova länge nuförtiden. Men jag går inte och lägger mig så sent i och för sig. Xtra är dock lika morgontrött som vanligt. Förutom nu i morse, när jag slog i hennes vattenskål när jag bytte vatten. Det lät väl som hennes matskål och då hörde jag ett virrvarr av ljud från sovrummet innan hon kommer utspringande på yrvakna ben. Det var ändå tid för hennes frukost så hon fick lön för mödan kan man väl säga.

Det har annars varit en rätt så bra vecka. Ledig måndag och tisdag. På tisdagen var det ett litet antagningsprov till agility och det gick bra, så om två veckor ska vi börja på en grundkurs.
I onsdags jobbade jag, det kunde ju varit värre.
Torsdag ledig och igår upprop och information om basåret.
Det var verkligen en massa information! Men det mesta har jag ordnat, inklusive hittat alla kursböcker begagnat! Idag ska jag köpa vissa, och på måndag de sista. Känns bra.
Igår kväll tog jag och Malin en "liten" promenad på 12 km. Hälsans stig går genom utvalda fina delar av staden och det var faktiskt en trevlig promenadslinga. Det tog två och en halv timme, men det var skönt att gå!
Imorgon har jag sagt ja till att jobba. Det känns lite brunt, men de hade problem och jag har en gratisresa som jag lika gärna kan tjäna pengar på.
På måndag morgon börjar vi med biologiföreläsning. Spännande!

Kurser i höst...

Jag vill gå både en lydnadskurs och en agilitikurs.
Jag får vara med i lydnadsgruppen, och agilityn har någon slags inträdesprov på tisdag. Kruxet är bara att bägge kurserna går på tisdagen... Tråkigt! 
Dessutom har jag fått tilldelad tisdagen att hjälpa till i köket på klubben. Vad är det med Xtra-aktiviteter och tisdagar?

Annars har jag gjort min sista dag på jobbet, förutom att jag ska hoppa in på onsdag. Det kunde ha slutat bättre, men det orkar jag inte dra upp i detalj här.

Ledig idag.

Åh, vad skönt att vakna pigg och glad för att en halvtimme senare vara på väg för att utforska Lund tillsammans med min älskade vovve.
Hon var riktigt pigg idag så det känns bra att ge henne en ordentlig promenad, eftersom jag ska till läkaren och lämna henne ensam en stund.
Har dock lånat grannens bil så att jag slipper trängas med malmöfestivalen.

Nu ska jag nog käka någon sorts frukost när jag blir hungrig, och sedan har jag diverse ärenden som jag ska gå.

Morgonpromenad i sol!

Det var en mycket trevligare morgonpromenad i dag. Det regnade inte, och jag styrde kosan ut från stan istället för in mot centrum.
Jag gick upp till ett härligt område som heter S:t Hans backar, uppe vid bågskyttebanan i Lund och där släppte jag Xtra för fri nosning.
Vi klättrade uppför en brant backe och hade det härligt.

Nu har vi suttit hos grannen en stund och jag har fått lite polskt te som jag ska äta till frukosten. Jag är inte så hungrig än så det blir väl lite senare.

Annars så ska jag verkligen försöka ta tag i städningen idag. Wish me luck!

Morgonpromenad i regn.

Hade bestämt mig för en hundpromenad innan frukost idag.
Sagt och gjort, gick upp så fort jag vaknade och tittade på regnet utanför. Jag blir ofta allergisk när det regnar och så var det idag. :(
Hunden måste ju ändå ut, så jag drog på mig regnkappan och så tog vi en sväng på stan.

För skojs skull mätte jag rundan på iForms hemsida (http://iform.se) och den blev 4 km. Trodde att det var längre men tji fick jag!

http://iform.se/rundan/lund/morgonhundpromenad-i-lund-c

Här är i alla fall en länk till min promenad om någon skulle vara intresserad.

På södra esplanaden, precis vid hundrastgården så är det loppis på helgerna. Stackars dem som stod där i regnet! Det var rätt mycket folk så jag gick över gatan istället för att trängas. Såg inte många hundar ute precis, hundägarna kanske inte gillar regn.

Xtra blev lite trött nu, hon har just kurat ihop sig mot soffkuddarna i soffan. Matte ska göra frukost.

Helg igen!

Ja, imorse var jag lite virrig. Lämnade in Xtra hos grannen kvart i fem. Tar av kopplet och tar med det hem. :) Så min granne skrämde mig när jag kom hem nu och sa att de inte varit ut på hela dagen!
Men sedan kröp historien fram... hon har nyckel till mig och hade hittat kopplet som tur var.

Annars så har jag det prima, och Xtra också. Hon får gå på långa promenader i naturen medan matte är instängd på jobbet. Men nu är det äntligen helg och sedan är det bara en vecka kvar. En vecka till Kristoffer kommer hem och en vecka till på jobbet. Två veckor till skolan börjar.

Jag mår superbra förresten, stiger upp utan problem, det kunde jag aldrig förut! Vaknar av bara mobilalarmet, istället för väckarklockan ställd på högsta volym. Hoppas att den här energin håller i sig, det är jag övertygad om att den gör förresten.

Jobb, jobb, jobb!

Denna och nästa vecka, sedan är det slut! 
Jobbandet alltså. Så skönt det ska bli!

Kristoffer har stuckit till Japan, grannen passar Xtra om dagarna och jag håller på med mitt 
Hälsoprojekt med stor H. Den snyggaste Sofian någonsin ska hämta dem på flygplatsen näst-nästa helg. :P

Xtra är slö idag, men vi gick en lång promenad igår så det följer mönstret.
Träffade Therese och Zack. Vi gick till en av våra mest besökta hundrastgårdar.
Där övade jag lite "leta upp"-övningar med Xtra. En pinne som var lätt att känna igen. Jag satte Xtra och lade den så hon kunde se den. "Ta den", sa jag och hon hämtade den direkt min kära hund.
Sedan lade jag den bakom lite buskar så hon inte kunde se mig. "Ta den" sa jag igen och hon sprang iväg och letade lite här och där i rätt riktning. Jag trodde nästan att hon glömt vad hon skulle göra, för hon såg lite planlös ut, men hon försvann bakom buskagen och efter en stund kom hon i full galopp tillbaka med rätt pinne. Då blir en matte lycklig!

Xtra har det bra hos grannen om dagarna, får ligga ute i skuggan (som hon ÄLSKAR, det skulle hon göra jämt om hon fick välja) och jag lämnar henne där tidigt på morgonen innan jag åker till jobbet. Skönt att ha någon man känner och som Xtra dessutom gillar. Hon gillar de flesta i och för sig.

Nu har jag lyssnat på detektivbyrån och diskat, ska lägga mig och bestämma vad jag ska äta till kvällsmat meddelst böcker som jag tittar i. 

Ha det bra!

Badat i havet

Idag åkte vi med Kristoffers pappa söderut i skåne och badade i havet. Köpte skinka till Xtra, och med den gick det superbra att få ner henne i vattnet. Det verkar som om hon har insett att hon kan simma och idag ville hon inte kasta sig upp på stranden igen med detsamma.
Jag och Kristoffer stod i vattnet en bit ifrån varandra, så fick hon simma fram och tillbaka mellan oss. Det gick mycket bra. :)

De två sista.Nå, vad tycker ni?

Två till av bilderna från stan.

Namnbyte.

Från och med nu heter jag Sofia Finnved. For Your Information.

RSS 2.0