Photosession with Ulrika and Xtra

Jag har tittat på nördiga Nikon-filmer med Scott Kelby och Matt på Dtowntv. (http://www.dtowntv.com) Har den som podcast, så jävla bra om man har en Nikon-kamera. Rekommenderas varmt. De snackar amerikanska, därför blev rubriken på ett främmande språk.

Har spanat in en vägg med graffitia från tåget, och idag orkade jag mig dit, i sällskap av Ulrika och vovven. Ville ta lite annorlunda hundbilder, och använde ulrika lite som modell inför framtida sessioner med en annan vännina. Här får ni några av bilderna - helt gratis! :)

Feedback önskas, så skriv gärna vad ni tycker om urbana hundbilder!


(Det tar en EVIGHET att ladda upp bilder för tillfället, så ni får nöja er med den här sålänge. Fler kommer så fort jag lyckas ladda upp dem! Eftersom jag måste lägga mig nu och Kristoffer ska skriva en recension på datorn så blir det med största sannolikhet imorgon. Ha en underbar dag)!

Slut på semester

Imorgon börjar jag jobba igen. Det kommer kännas tungt, men jag får i alla fall leka chef i två veckor.
Och efter det är det bara tre och en halv vecka kvar innan jag börjar studera. Skönt!

Veidec i år var kul som vanligt, tyvärr så kom regnet precis innan finalerna skulle börja. En riktig störtskur som tog en och en halv timme att få bort från banan. Då började det tyvärr regna igen...

Jag och Kristoffer åkte när det var några timmar kvar av körtillståndet. Xtra var hemma med farmor, och eftersom farmor är lite för svag för att promenera Xtra så åkte vi hem och tog hand om min lilla älskling.

Sedan hälsade vi på min kompis i hans ofärdiga sommarstuga ute på landet, och idag har Xtra sovit gott.

Det har varit en skön semester, lite väl många fästingar på vovven kanske.

Avslutar med min favoritbild från helgen. Kenth Nyström i klassen Stock/Super Stock.


Bilder från trädgården.

Inlägget som jag skrev nyss kändes bra - med bilder och allt.  Men när jag ögnade igenom bloggen insåg jag att det inte blivit några hundbilder på länge. Dags att göra något åt det tänke jag då och konverterade snabbt lite råfiler till jpg för att lägga ut några "görsöta" bilder på min älskade röda voffs.

Alltså, mjölbyträdgård och hund från sina bästa sidor.











Så avslutar vi dagen med ett fotoexperiment som Kristoffer gick rakt in i. God natt!


VEIDEC Festival 2009 på Mantorp Park - Dag två.

Det är en tradition - att jobba på Mantorp Park sista helgen i juli. Med start förra året följer även Kristoffer med, men nytt för i år är att Xtra hänger på, dock stannar hon hos mor och far, som jag nämnt i tidigare blogginlägg.

Idag körde de stora klasserna, de som tävlar i EM, och då kändes det lönt att ta fram kameran, stjäla en kameraväst och smyga fram till banan. Idag tittade dessutom solen fram!

Här har ni ett urval. Väldigt få hundar och lite fler motorförsedda saker.
En kort förklaring om dragracing - man kör två och två, 402,33 meter, så snabbt som möjligt.

Uppdatering: Blogg.se har kapat mina bilder så på originalen är det inte bara halva bilar och motorcyklar.


Klassen heter Pro Modified, det ni ser är burnouten alla gör innan de börjar tävla.


Oftast åker framhjulet upp i luften när de startar, och i vissa fall stannar det uppe stora delar av banan. Därav "stödet" bak. Klassen heter Super Twin Top Fuel Bike.


Ännu en motorcykel i starten, denna gång en Top Fuel Bike. Frust! Jag kan inte ens föreställa mig känslan att köra en av dessa, jag skulle i alla fall ALDRIG sätta mig på en sådan där i flera hundra kilometer i timmen!


Själva kungaklassen, Top Fuel. Detta är precis i starten, lägg märke till de skrynkliga bakhjulen! Och värmeutvecklingen från motorn strax bredvid bakhjulen...

Nåja, det var lite av det jag sysslar med i helgen!
Nu på kvällen har jag tränat med Xtra. Kastat ut mjukdjur och gett henne korv när hon hämtar dem. Ska utöka till apportstig imorgon och se om hon reagerar på dem "i en annan miljö".
Hon var väldigt duktig idag och verkade tycka att det var roligt.

Slappa dagar

Så skönt med semester!

Lade ett kort spår till Xtra i skogen idag. Men en apport på halva vägen (vilket var typ 15 meter) och i slutet en korvbelöning.

Det låg väl en halvtimme typ och hon tog det jättebra, och till min stora lycka så intresserade hon sig lite för apporten! Övade det imorse med korv. Hämta träpinnen = korv. Ska väl inte ropa hej för högt, men det hade varit roligt att få henne att intressera sig för saker på marken.

Efter spåret gjorde jag också en liten apportstig. Det gick bra! Bara att fortsätta jobba!

Hemma hos päronen.

Japp, sitter med den bärbara i en skön blå fåtölj i världsmetropolen Mjölby.

I Lund var det sol, så det var inte så hemskt att vänta på tåget 25 minuter extra. Här i Mjölby har det däremot regnat nästan hela kvällen. Och jag som hade tänkt att lägga spår i skogen till Xtra. Istället blev det ett mycket mycket kort utanför trädgården på ett fält med högt gräs.
Det klarade hon ju lätt förstås, så imorgon ska jag till skogen och lägga lite fler spår till vovvan min. Kan ju vara bra att hon är lite trött när farmor ska passa henne. Inte för att hon är någon pain in the ass någon gång, men hon kanske slänger sig lite mindre efter alla fåglar i alla fall. Farmor har ju ändå rullator...

Jag är trött efter en stor och god middag med vitt vin till. Imorgon ska jag ta en sväng till Mantorp Park och se att allt är fixat inför tävlingsstarten på torsdag. Årets bilhöjdpunkt börjar snart!

Tyvärr är det det minst hundvänliga ställe man kan tänka sig.

Spårat idag.

Åh, vad min lilla hund är duktig!

Idag åkte jag till en skog utanför Landskrona för att träffa instruktören till brukslydnadskursen jag gick i våras. Jag har fått hjälp av Maria att spåra en gång, men då kopplade hon inte riktigt vad hon skulle göra, så det skulle bli ett nytt försök idag.

Xtra var supersöt i bilen upp, satt och nosade i fläkten och svalkade av sig samtidigt.

Jag lade tre spår till henne, det första med leksak i slutet, vilken hon bara struntade i! Handen på hjärtat så har jag väl inte varit jätteduktig med hennes föremålsintresse...
Men hon fattade den här gången vad hon skulle göra, det var härligt att se!

I det andra spåret så hittade vi vissa störningar som hon inte ville släppa så det avbröt vi. Från och med detta spåret la jag istället ut snusdosor med korv/kattmat i och det var mycket mer populärt såklart!

Tredje spåret gick jättebra!

Fjärde spåret lade min brukslydnadsinstruktör ut och det tog hon också som en pärla. Visst, hon gick inte i spårkärnan HELA tiden, någon gång gick hon åt "fel" hål och nosade, men så fort hon hittade det igen så låg hon på som en rem. Jag är så glad över min röda lilla tollare!

Jag gick ut ett spår till Annikas schäfer, och ja, jag är väl inte en superbra spårutläggare med tanke på att det var premiären. Det är nog meningen att man ska minnas vart man går?! Vovven tog apporterna i alla fall så det är tur att hunden har så bra luktsinne.

Sedan tog A ut sin andra schäfer för ett uppletande. När de var klara så testade vi uppletande på Xtra. A tog med Xtra ut, slängde föremålet en bit bort och så ropade jag på henne när hon tog upp det... vilket hon inte gjorde varje gång. Men några gånger! 

Imorgon åker vi upp till mina föräldrars hus och vi ska jobba på en Em-final i dragracing. Farmor ska hälpa till med hundpassning på dagarna. 
På kvällarna får jag låna bilen och då kan jag ta med Xtra ut i skogen och lägga spår däruppe. Kul!

Nu ska det inhandlas lite glass och tittas på lite anime. Xtra sover som en liten gris och drömmer antagligen om att jaga fåglar.

Idag: spåra

Så fort grannen kommer hem med bilen ska jag åka till Landskrona och spåra. Det ska bli spännande att se Xtra i skogen. Jag hoppas hon fattar lite vad det handlar om i alla fall.

Jag hatar fästingar!

Gick och lade mig sent igår, efter att ha fått hjälp av en kompis med att blåsa den bärbara. Sjukt seg och tråkig dator var den igår. Idag är den mycket bättre! Sony Vaio roar sig med att lägga in MASSOR av program från början, som nu är borta. Detta ska bli min plugg-dator tänkte jag. Med bara det viktigaste på, som virusprogram, brandvägg, anti-spyware och open office.

I alla fall, jag hade bestämt att jag skulle med ut till träningsspåret i Skrylle med Kristoffers mamma idag klockan åtta. Jag var ju självklart inte jättepigg, men med tanke på vovven så släpade jag mig upp medan sambon låg kvar i sängen. Vi tog bara en 4 km-promenad och när jag kom tillbaka till bilen så torkade jag av den regnvåta hunden och vi hoppade in. På vägen hem ser jag ett hemskt djur krypa i pälsen på henne... ni kan nog lista ut att det var en fästing. :/ Meddelst scarf slängde jag ut den genom fönstret.

Väl hemma på gården kollade jag igenom pälsen på henne och på magen kryper det en hemsking till. :( Uppe i lägenheten hittar jag en tredje på hennes handduk. Blä! Hunden fick en dusch, och om det var några fästingar som jag inte hittat så hoppas jag att de blev nerspolade i avloppet.

Har nu varit på MediaMarkt för att byta ut Mac-tangentbordet men de hade inte fått in några stora (med numpad) ännu. Däremot köpte jag ett sött USB-minne. Premiär, då jag aldrig har ägt ett innan.



Xtra fick fyra tuggben från ÖB.
I eftermiddag blir det nog lite träning.

Äntligen semester!

Ja, semester är grymt skönt, men precis som för några veckor sedan så började det regna första semestermorgonen. Nåja, det slutar väl när jag kommer upp till mantorp förhoppningsvis. Det är inte så bra om det regnar på dragracingbanan!

Xtra hade en trevlig dag i parken ihop med Kristoffer igår. I flera timmar sprang hon tydligen runt hos människor som ville ta hem henne och bjöd henne på grillkorv. :)

Själv har jag rensat upp i min hotmail och försökt ta bort alla onödiga nyhetsbrev och dylikt som man samlar på sig. Lättare sagt än gjort, bara hälften har en "ta-bort-mig-knapp".

Har även tagit hem messenger och skype, så nu kanske jag kan snacka med syrran i Oslo också!

Lite sådant nörderi håller jag på med...

När jag tog upp klickern häromdagen så gjorde Xtra precis som jag ville. För ett tag sedan försökte jag få henne att sitta på bakbenen med båda frambenen upp i luften. Då vinkade hon bara med ena tassen, och jag lade ner försöket. Men med tiden har hon börjat vinka med båda, och även båda samtidigt, så det bjöd hon lätt på nu för några dagar sedan. Ska bygga vidare på det. :)

Filip


Söta Filip bor tillsammans med Pontus, Sanna, Pixel och Yatzy. Han är jättegammal.

Shopping och skön långpromenad.

Idag tillbringade jag halva dagen på MediaMarkt. Ska bara säga så mycket att hi-tech-facket här hemma har uppgraderats. :)

Tog en skön långpromenad nyss med Xtra. Vi gick till botaniska trädgården, och därefter ned till hundrastgården på södra esplanaden. Tyvärr verkade inte någon annan vara intresserad av att rasta hunden denna kväll så vi gick hem efter en stund.
Bestämde mig för att gömma mig bakom ett stort träd. Det tog lång tid och ingen Xtra, så jag kikade fram bakom stammen. Xtra stod och tittade utåt vid grinden, trodde hon verkligen att jag hade gått ifrån henne?
Nåja, jag ropade och hon kom glatt springande och ville kela. ;)

En trevlig säljade mötte min kompis idag. Anton skulle kolla på en mobiltelefon, går till en säljare på mediamarkt och frågar om en speciell mobil. Just då står en tjej och tittar på nämnda mobil, men säljaren bara sliter den ur handen på henne och ger den till Anton. Min kompis påpekar då att det inte är någon ström till den, eftersom han vill kolla menyerna. Nyss nämnda tjej kollar nu på en annan mobil precis bredvid som råkar ha en laddare ansluten. Säljaren rycker ur laddaren ur den mobilen, den dör på fläcken. Han inser att den inte passar i mobilen som Anton vill kolla i, men sätter inte tillbaka den i den andra mobiltelefonen utan låter den bara hänga.
Varför får han jobba kvar? 

Uppläxning och promenad till ravinen.

Igår kväll tog jag och Kristoffer en sväng ned till akademiebokhandeln, men innan vi kommit så långt ser vi en ung tjej tillsammans med sin valp. Behovet var tydligen trängande, ty valpen gör nummer två på trottoaren.
Det kan ju hända alla, men jag blev rätt så förvånad när hon bara går därifrån. Hundägare som jag är hade jag ju dock en rosa bajspåse i fickan, och den sticker jag i handen på tjejen när jag går förbi. Hon vänder sig dock inte ens om, utan säger bara tack.
- Ska du inte plocka upp det där? Säger jag då.
Tonåringen suckar länge.
- Åh, men det är ju så jobbigt!
- Så kan det vara, jag har också hund, men man får faktiskt ta och plocka upp det, så gör det nu! sade jag då till henne och vi går vidare. Hon plockar upp bajset. Haha!

Idag var jag lite bakis (efter fyra ynka glas vin) men tillhörande huvudvärk, men hunden ska ju ha sitt. Jag mötte upp Therese och Zack och så gick vi till ravinen, samt den stora hundrastgården bredvid. Det blev lite bilder:

Min slampiga hund pussar vem som helst i utbyte mot godis.






Nej, nu ska jag iväg, så resten av bilderna får komma senare helt enkelt. Ha en bra lördagskväll!

Antagen!

Idag så gick jag in på studera.nu efter ett tips från min kära mor. Jag har blivit antagen till Naturvetenskapligt basår på Malmö högskola. Så till hösten så blir det plugg igen.
Det betyder ju att jag säger upp mig från mitt fulltidsjobb imorgon, och min chef blir lite ledsen, men jag tror att jag jobbar kvar där en söndag i månaden, man behöver ju extra pengar när man tar studielån.

Jag har sett ut en vacker blomma på hemvägen, och nu lyckades jag övertala Kristoffer att ge mig en hjälpande hand meddels en svart tröja som bakgrund. Beväpnad med honom, tröjan, mitt lilla stativ och kameran gav jag mig ut för ett photoshoot. Men nähä, blomman hade fällt ihop sig för natten. :/ Får försöka igen imorgon.

Kram från en glad Sofia

Brukshundklubben idag.

Hjälpte till i köket, och hann även träna Xtra lite.
En platsliggning. Hon satte sig upp, jag gick lugnt dit och lade henne ned igen, hon gick inte någonstans. Tror jag höjde kraven lite för fort, det har inte blivit så mycket tränat på sistone.

Klass 1-apporteringen funkar bra, däremot ville hon inte springa och hämta den lånade apporten mer än en gång, och den gången släppte hon den.
Den var större än den jag har, så jag får öva med lite olika stora apporter, samt andras, så hon tar alla. Men som sagt, inte så mycket tränat på sistone.

Ska upp halv fem imorgon så jag borde redan sova, men det gör jag alltså inte.
Tog lite bilder men inget jag orkar redigera nu.

Kram

Badtur i Arrie

Lånade grannens bil idag och svepte iväg till Malmö och hämtade upp Pontus, Sanna, Yatzy och Pixel.
Sedan stack vi till en urmysig sjö i Arrie, någon mil från Malmö.
Det var jättehärligt, skönt i vattnet, träffade andra med hundar, lockade i Xtra med frolic, idag simmade hon själv, utan att jag behövde lyfta i henne! Det har inte tagit så lång tid, jag hoppas att hon glatt hoppar i snart.

Yatzy gillar inte vatten, inte Pixel heller, Xtra är väl heller inget fan av badande men hennes badkrukefasoner börjar gå över!

Tog inte med kameran, så bjuder er på några från botaniska trädgården istället! (Tyvärr har jag sett att färgerna blir skittråkiga när jag lägger dem här i bloggen. Bara så ni vet så är de finare i min dator).



 

Och här ett stackars bi som jag jagade utanför huset där jag bor. :)



Nåja, det var väl det för idag.
Kram /Sofia

Xtras halvsyster Yatzy.

Vi var i malmö en sväng och träffade Xtras halvsyster Yatzy. Hon är så söt!
Ni får döma själva:

Yatzy (t.v) och Xtra hälsar:



Yatzy:



På plats finnes även en sheltie vid namn Pixel, som självklart också fastnade på bild:
(Högt gräs eller liten hund)?


Pixel med favoritleksak:



Ikväll hade vi tänkt oss en badtur. Det regnar ute, men det hindrar då fan inte mig! Jag tänker få ut det mesta ur den här helgen!
Det har Xtra fått erfara, hon ligger här bredvid och sover.

Ganska ofta slår det mig hur mycket jag älskar den här hunden. Ren och skär kärlek!

Nya bloggen - nu med bilder!

Japp, nu kan det bli blogg med bilder. Nice!

Idag gick jag upp rätt tidigt för att träffa Miso och Chaplin. Vi gick ner till klubben, det var supervarmt redan på förmiddagen. Hade väl tänkt att träna lite, men det blev mest slappande av. Jag lät Xtra hämta apportbocken ett par gånger för att få några trevliga bilder. Det blev bra!



Sedan gick vi ned till ån, Chaplin var mycket modigare än Xtra. Hon väntade med att gå i tills hon såg en intressant insekt som hon ville jaga. Gullet!

Chaplin står och stampar mot en pinne som är för långt ut:



Xtra jagar fjäril, kortaste vägen dit var tydligen över Chaplin:



Måste springa lite också:



När vi kom hem hade vi sovstund och efter det blev jag superrastlös. Efter många om och men kom jag, Xtra, Therese och Zack iväg till Dalby Stenbrott för en härlig badstund. Jag hade inte med mig kameran eftersom vi inte hade någon vakt. :)

Xtra tycker att badande är sådär, men hon simmar om man bär ut henne i vattnet. Så nu ser mattes ben ut som... ja, ni kan tänka er vad fäktande hundben kan ställa till med. Hon går i själv också, men bara till magen. Jag hoppas att hon kan lära sig att uppskatta en simtur!

Något annat jag hoppas att hon uppskattar är den agilitykurs jag vill gå med henne i höst. Vi tjuvtränade lite idag. Testade lite nya kamerainställningar också, jag är nöjd.



Over and out! Glöm inte att kommentera, annars pallar jag inte blogga. :)

RSS 2.0